Bulancak District Directorate of National Education

Bulancak District Directorate of National Education

Organisation type: 
Ministry / public service
Country: 
Turkey
Short name: 
BULMEM
Description: 

Bulancak, Giresun ilinin nüfus ve ekonomi bakımından en büyük ilçesidir. Karadeniz kıyısında yer alır. Batısında Giresun'un Piraziz ilçesi, doğusunda Giresun şehir merkezi yer alır. İlçenin toplam nüfusu 2014 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre 62644 kişidir. En önemli gelir kaynağı fındık tarımıdır. Doğu Karadeniz Bölgesinin en büyük ilçe merkezi konumundadır. Bulancak ilçesinde ilk eğitim kurumu 1873 tarihinde Akköy Rüştiyesi adı altında Küçüklü-Burunucu Köylerinin birleştiği yerde kurulmuştur. Daha sonra Bulancak Merkezinde diğer okullar açılmıştır. İlk Ortaokul 1948 yılında, Lise ise 1969 yılında açılmış ve ilk mezununu 1972 yılında vermiştir.
İlçemizde 3 Anaokulu, 2 özel kreş ve 20 okul bünyesinde bulunan 33 ana sınıfında 951 öğrenci okul öncesi eğitimi görmektedir. İlçe merkez, köy ve mahallelerinde 13 İlkokul 17 Ortaokul ve 5 Birleştirilmiş Sınıf İlkokulunda 6911 civarında öğrenci bulunmaktadır. 2 Anadolu Lisesi, 1 Fen Lisesi ve 6 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2 Anadolu İmam Hatip Lisesinde toplam 4.260 ortaöğretim öğrencisi bulunmaktadır. Giresun Üniversitesi Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 15 Ekim 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Uluslar Arası Ticaret, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Programlarında yaklaşık 380 öğrenci eğitim almaktadır. 23 Mart 1981 tarihinde bütün Yurtta başlatılan Okuma-Yazma seferberliği öncesi % 63 olan Okuma-Yazma oranı 2014 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine Halk Eğitim Merkezimizin 2010-2014 yılları arasındaki çalışmaları dahil edildiğinde % 93,80 ulaşmıştır.
İlçemizde 1 Özel Temel Lise, 1 Etüt Eğitim Merkezi, 2 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursu, 3 Özel Ortaöğretim, 3 Özel Yükseköğretim öğrenci yurdu bulunmaktadır. İlçemizde toplamda 522 derslikte 777 öğretmen görev yapmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü olarak misyonumuz "Millî Eğitimin ilke ve amaçları doğrultusunda ilçemizde yaşayan tüm bireylerin eğitim ve öğretim hizmetlerini planlayan, uygulayan, izleyen, geliştiren bir kurum olmaktır."
Vizyonumuz ise "Eğitime yön veren; kaliteli, lider ve öncü bir yönetim sistemi oluşturmaktır."
İlçe Milli Eğitim Özel eğitim ilçemizde önemli bir yere sahiptir. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığına Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu açılması için teklifte buşunulmuş ve okulun kuruluş işlemleri başlamıştır. İlçemizde bulunan okullarda toplan 210 kaynaştırma öğrencisi öğrenim görmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kaynaştırma eğitiminin çok önemli oldığunu düşünmekte ve bu alanda üniversiteler ve dernekler ile projeler gerçekleştirmekteyiz.

International: 
No
PIC number: 
904000910